خبرگزاری حوزه - گیلان / این روزها میدان شهرداری رشت فضای دیگری داشت. فرا رسیدن ایام محرم و عزادار شدن شهر در کنار حضور نیروهای امنیت اخلاقی خودش فضا را دگرگون میکند، اما آنچه که کم سابقه بود حضور طلاب و روحانیونی بود که در میان این همه، بیشتر به چشم میخورد.
هر کسی که میدان شهرداری را دیده باشد خصوصاً در این ایامِ اخیر خوب میداند حضور ۱۵ گروه طلبه چقدر در چشم است.
تصورش را بکنید هر ۵۰ قدم یک روحانی و طلبه قدم میزدند و با مردم گفتگو میکردند؛ نه حتما درباره سیاست و اقتصاد و حجاب، بلکه درباره خانواده آن هم نه یک گفتگوی خشکِ بی سر و ته، بلکه در قالب یک پژوهش اجتماعی حول معضلات مربوط به خانواده؛ ازدواج، طلاق، فرزندآوری و اعتیاد با پرسشنامه علمی و مکتوب، همراه با کارت شناساییِ رسمی بر گردن و نماد مخصوص خود با عنوان «خانواده پیشرو».
بسیار جالب و جذاب!؛ جذابتر آنکه مردم هم با آنها همکاری میکردند. همان مردمی که در شبکههای اینوری و آنوری آنها را ضد آخوند و مخالف روحانیت میخواندند، همان مردمی که در صفحههای مجازی متنفر از طلاب و بسیجی و مذهبی دانسته میشدند، همان مردم حاضر بودند در کنار یک طلبه دقایقی را در قالب نگاههای متعجب رهگذران بگذرانند، حاضر بودند با او گفتگو کنند و حتی گاهی بر او اعتراض کنند و آن طلبه از اول تا آخر صحبتها را مشتاقانه گوش کند و جواب پرسشنامهها را بدون کم و کاستی ثبت کند.
با در نظر گرفتن تمام این مولفهها و شرایط فرهنگیِ این اواخر در کنار تبلیغات گسترده شبکههای مجازی، این حرکت طلاب بیشتر نمایان میشود.
هرچه با خودم فکر میکنم نمیدانم چه چیزی بیشتر باعث شد این گروه ۳۰-۴۰ نفره از قم، فرصتِ تبلیغِ سنتی را کنار بزنند و همراه خانواده ۱۰-۱۲ روز را اینجا بگذرانند.
بیانات اخیر رهبری با طلاب؟ نیاز حیاتی جامعه به تبیین و گفتگو؟ و یا نیاز خانواده گیلانی به احیای سبک زندگی اصیل؟
هر کدام هر چقدر دخیل باشند مهم نیست، مهم این است که این کارِ درست انجام شد و درست هم انجام شد.
باشد که قبول باشد و قبول کنند.
گفتگوهای متفاوت در میدان شهرداری رشت
همزمان با دهه اول محرمِ امسال جمعی از طلاب گیلانی حوزه علمیه قم در پیاده راه فرهنگی شهرداری رشت حضور یافتند و در گروههای دو نفره با پرسشنامه های علمی مشخص درباره سبک زندگی و آسیبهای موجود در خانواده، گفتگوهای موثری را به انجام رساندند.
آنان نظرات مردم را درباره پدیده هایی مانند کاهش جمعیت، اعتیاد، ازدواج و طلاق میپرسیدند تا در خلال یک پژوهش اجتماعی، راهکارهایی را از دل جامعه برای کاهش آسیبها این مسائل جمع آوری کنند.
بازخوردهای میدانی و مشاهدات، نشان می دهد مردم از این حضور میدانی طلاب استقبال کرده و علی رغم تبلیغات رسانههای معاند و فضای مجازی، گفتگوهای زیاد و موثری شکل گرفت و ارتباط و تبادل اندیشه میان مردم و روحانیت در بهترین شکل خود برقرار بود.
انتهای پیام
نظر شما